Menu

De prik en het meisje – NEFARMA

4 juni 2011 - News

Zoektocht

– “Ik werd gevraagd deze documentaire te maken op het moment dat ook mijn 12-jarige dochter een brief kreeg met de oproep zich te laten vaccineren. Overal en ook in mijn omgeving ontstonden heftige discussies onder de moeders. Er was weinig bekend over de vaccinatie, de werking en mogelijke bijwerkingen, maar we moesten wel snel beslissen. Er gebeurde veel in deze periode: nieuws over het verloten van IPods aan meisjes die zich lieten inenten, de manier waarop de Gezondheidsraad mogelijk tot een keuze was gekomen van het vaccinatiemiddel dat in ons land zou worden gebruikt, dat de testgroep bestond uit 15- en 16-jarige meisjes, de uitzending van Zembla, de berichten rondom de vaccinatie tegen de Mexicaanse Griep: noem het maar op.
Op het moment dat ik Coutinho bij Pauw & Witteman hoorde zeggen dat wij moeders de indianenverhalen niet moesten geloven, werd ik zo persoonlijk geraakt dat ik deze documentaire perse wilde gaan maken. Ik was van plan er een stoere film van te maken, de zoektocht naar de waarheid.”

Lees het hele interview met Maartje over haar documentaire De Prik en het Meisje in NEFARMA (pfd bestand)

Maartje Nevejan en dochter Noa