Menu

Boek presentatie- Book Presentation February 27th 2018

15 februari 2018 - News

Book: IF YOU ARE NOT THERE, WHERE ARE YOU?

Book is in  English and Dutch, you can order it here:

foto absence

27 feb 17.00 t/m 19.00u Het Huis Utrecht 


Het voltallige kernteam van het HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen werkte gedurende een half jaar aan If you are not there, where are you?, het transmediaproject over absence epilepsie van ervaringsdeskundige/transmediamaakster Maartje Nevejan en Cerutti Film.

Bij absence epilepsie ben je, soms meerdere keren per dag, ‘even weg’. Vanuit verschillende disciplines en artistieke methodes werkten de kunstenaars/onderzoekers samen met verschillende kinderen en jongeren om hun absence ervaring te verbeelden en vanuit de kunst een nieuwe taal te vinden voor deze vaak angstige en onbegrepen ervaring. Deze ervaringsdeskundigen werden co-auteur van de kunstwerken en vonden zo, via de kunst, nieuwe manieren om over hun aandoening en vooral hun beleving te spreken dan alleen via de beperking van taal. Wetenschap en kunst zijn verbonden in een uniek experiment dat de onzichtbare ervaring van absence epilepsie op artistieke wijze transmediaal verbeeldt en zo meer inzicht probeert te krijgen in ‘het theater van de geest’.

In deze publicatie kijkt het Lectoraat terug op dit bijzondere project en gaan we dieper in op onderwerpen die resoneren binnen de hele hedendaagse kunstpraktijk, als co-creatie, hybride kunstenaarschap, artistieke ethiek, de rijkdom en complexiteit van transmediaprojecten en de nieuwe vormen van kennis die de kruisbestuiving van kunst en wetenschap kan opleveren.

Op dinsdag 27 februari gaan we met verschillende gasten vanuit kunst en wetenschap hierover verder in gesprek. O.a. met ethiekdeskundige Anke van Gorp (Hogeschool Utrecht) en theatermaakster Moniek Merkx (Maas Theater). Ook gaat ervaringskundige Caro Jacobs in dialoog met de kunstenaar met wie zij werkte, animator Bobby de Groot.

Kunstenaar/ maker/ wetenschapper/ ervaringsdeskundige/ geïnteresseerde? Je bent van harte welkom dit programma bij te wonen en daarna het glas te heffen op het nieuwe boek!

Dinsdag 27 februari 17.00-19.00 uur
Het Huis Utrecht, Theaterzaal Boorstraat 107
RSVP 
hier (zeer gewenst)
Niet in de gelegenheid om te komen, maar wil je wel het boek lezen? Bestel het hier