Menu

Spreken op bijeenkomst onderwijs en epilepsie

25 april 2017 - News

Maartje Nevejan en Nikki Smit van Monobanda Play waren de sprekers over  ‘If you are not there, where are you?’op de jaarlijkse studiedag van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie.

Het was een inspirerende dag voor iedereen, waarin we out of the box mochten denken met zijn allen, en meer te weten kwamen over Virtual Reality en hoe dit ingezet kan worden.

Uitnodiging

LWOE – AB dag

Datum:       12 april 2017

Programma ‘elkaar ontmoeten & inspireren’

 

9.30 – 10.00 uur   Ontvangst met koffie & thee en welkom

10.00 – 12.00 uur Maartje Nevejan, documentairemaker, geeft uitleg over het research project ‘If you are not there, where are you?’

en toont de researchfilm waarbij 10 kinderen/jongeren met absence epilepsie gekoppeld worden aan een kunstenaar.

Niki Smit, is gamedeveloper en vertelt over de ontwikkeling van een VR tool die kinderen/jongeren met epilepsie helpt om taal te geven aan hun absence ervaringen. Tijdens de lunch zijn er 2 VR brillen beschikbaar om zelf ervaring op te doen.

De ochtend wordt op interactieve wijze vorm gegeven.

Maartje Nevejan: Het is zo moeilijk om taal te vinden voor absences en de weg er naar toe, maar visueel raken sommige dingen er wel aan, roepen ze zelfs op. Die wil ik gaan verzamelen, om te kijken of we er uiteindelijk een soort tool van kunnen maken, om neurologen en kinderen te helpen taal te vinden voor de ervaring dat je even “weg” bent.

10.55 – 11.05 uur  Koffie pauze

12.00 – 13.00 uur  Gezamenlijke lunch

13.00 – 15.00 uur Epilepsie en gedrag

15.00          uur    Afsluiten van de dag en digitaal invullen evaluatie formulier.